Fysiotherapie bij kwetsbare ouderen

U kunt bij de geriatrie-fysiotherapeut terecht als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. Als u klachten ervaart doordat uw conditie achteruit gaat, uw kracht minder wordt en u wel eens last heeft van uw evenwicht bijvoorbeeld. Als lopen, traplopen, fietsen, aankleden, huishoudelijk werk en het beoefenen van hobby’s moeilijker wordt en de kans op vallen toeneemt.

De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

De geriatrie-fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Zij adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Bij de praktijk kunt u terecht bij Marjan Oude Nijhuis, geriatrie-fysiotherapeute i.o.